По 40 хиляди турски лири ще получава Берен Саат за участие във всеки епизод в нов тв сериал, чието излъчване ще започне през месец януари 2013 г.

Практически Берен Саат, известна с ролите на Фатмагюл в сериала "Пепел от рози" и Бихтер от "Забранения плод", си запазва титлата на най-скъпо заплатена актриса в Турция. Другата звезда на тв сериалите – Йозгю Намал, позната на българския зрител от "Чифликът на господарката", получава по 30 хиляди турски лири. Дениз Чакър, популярна като Ферхунде от "Листопад", получава по 20 хиляди турски лири хонорар.

Берен се завръща на телевизионния екран след половингодишно отсъствие в турска адаптация на американската лента Revenge. Тя ще се превъплати в образа на красива млада жена Ефсун, която иска да отмъсти за смъртта на баща си. Нежната Берен ще видим и в тъмните коридори на затвора, където се развива част от действието на филма.

Партньор на Берен ще бъде Мерт Фърат, който се счита за един от най-добрите млади изпълнители след Къванч Татлъту (партньорът на Берен в "Забраненият плод") и Енгин Акйюрек (партньор на Берен в "Пепел от рози"), а също и Нежат Ишлер (той изпълняваше главната роля в българо-турския игрален филм "Откраднати очи" на Радослав Спасов).

Режисьорка на новата лента ще бъде Месуде Ераслан. За тази си роля Берен Саат тренира карате при много известния треньор Танай Генджо Юлкан, който има черен пояс. В оригиналната версия на Revenge ролята се изпълнява от Емили ван Камп.

Берен Саат е единствената от звездите, която си запази правото да получава баснословни хонорари. През този сезон хонорарите на доста от популярните тв изпълнители паднаха значително. Много сериали станаха жертва на рейтингите и бяха прекратени.