Много фенове на "ДиСи Комикс" възнегодуваха срещу избора на Бен Афлек за наследник на Крисчън Бейл в ролята на един от най-популярните комиксови супергерои - Батман.

Новината, че актьорът може да играе ролята в "много филми", както и че има вероятност да режисира лента за "Лигата на справедливостта", със сигурност ще шокира и насълзи очите на мнозина.

Изборът на Бен Афлек за ролята на Брус Уейн/Батман бе оповестен миналата седмица от компания "Уорнър брадърс". Актьорът ще играе обичания супергерой в
продължение на филма "Мъж от стомана", реализирайки желанието настудиото да го събере на екран с друга комиксова легенда - Супермен.

Решението на "Уорнър брадърс" отприщи вълна от недоволство сред верните почитатели на филмите за приключенията на супергероя. За техен ужас незабавно плъзнаха спекулации, че Бен Афлек не само ще изиграе веднъж прочутата роля, но може и да режисира филм за "Лигата на справедливостта" - екипа от супергерои на "ДиСи Комикс".

Анализ на случващото се, направен от "Холивуд рипортър", разкрива, че ако се справи успешно с първата си изява като Батман, Афлек може да се появи в тази роля в "много следващи филми". Още по-травмираща за феновете изглежда вероятността актьорът да бъде натоварен със задачата да режисира филм от планирана поредица за "Лигата на справедливостта" - отговор на "Отмъстителите" на "Марвел Комикс" и "Парамаунт пикчърс".

Очевидно е, че Бен Афлек е избран за ролята на Батман дълго преди новината да бъде оповестена. Актьорът е бил потенциален избор още докато филмовото студио "Уорнър брадърс" се е опитвалода изкуши отново Крисчън Бейл, който отказа ролята, след като изигра Черния рицар в режисираната от Кристофър Нолан трилогия.


От компанията са водили преговори също с Райън Гослинг и Джош Бролин, вписващи се в представата за Брус Уейн/Батман на средна възраст, но в крайна сметка са се спрели на Бен Афлек.

Говори се обаче, че той е трябвало усърдно да бъде ухажван, за да се завърне в света на маскираните супергерои след провала му с "Дявол на доброто". Именно част от примамката е офертата за участие в повече филми, както и потенциалната възможност за режисьорска изява.

Както вече бе споменато, изборът на Бен Афлек за ролята на Батман не бе приет възторжено от феновете. Мнозина използваха социалните мрежи, за да изразят недоволството си от решението. Особено "вкиснатите" почитатели дори организираха подписка с призив компания "Уорнър брадърс" да "отстрани Бен Афлек от ролята на Брус Уейн/Батман във филма".

Анализаторите не пропускат да напомнят реакцията на феновете след избора на Хийт Леджър за Жокера, Робърт Дауни младши за Железния човек, и дори на Майкъл Кийтън за Батман във времето преди интернет. Всички тези решения бяха посрещнати "на нож" от почитателите.

Заснетите впоследствие филми обаче показаха, че студиата не са сгрешили в избора си, а с участието си въпросните актьори направиха продукциите още по-вдъхновяващи. Сега предстои да се разбере дали Бен Афлек като Батман си заслужава очернянето или критиците ще се задавят в собствените си злостни нападки.

Продължението на "Мъж от стомана", което все още няма заглавие, отново ще бъде режисирано от Зак Снайдър по сценарий на Дейвид Гойър. 30-годишният британски актьор Хенри Кавил ще се завърне в ролята на Кларк Кент/Супермен. Зрителите ще видят още Ейми Адамс като Лоис Лейн, Лорънс Фишбърн като Пери Уайт и Даян Лейн като Марта Кент.

Снимките за продължението ще започнат догодина. Лентата трябва да излезе на екран на 17 юли 2015 г.