Пиеса за живота на покойната Ейми Уайнхаус, която се подготвяше в Копенхаген, беше блокирана от бащата на изпълнителката, съобщи датската компания, занимаваща се с авторските права на музиката на певицата.

Пиесата, наречена "Ейми", трябваше да бъде представена в Датския кралски театър през януари, но беше отменена, защото компанията КОДА, занимаваща се с авторските права върху музиката в Дания, оттеглила разрешителното си за използване на песните на Уайнхаус в пиесата.

"Бащата на Ейми Уайнхаус сложи прът в колелото", заяви говорителят на КОДА Николай Хайлтен-Кавалиус. Мич Уайнхаус се свързал в последните седмици с компанията чрез своята звукозаписна компания. „Преди време КОДА даде зелена светлина на проекта, но решението й подлежеше на промяна, ако притежателите на авторските права оттеглят разрешението си”, уточни говорителят на компанията.

През октомври, малко след съобщението за подготвяната пиеса, Мич Уайнхаус я нарече "пълен боклук" и заяви, че единствената й цел е да се печелят пари.

Пиесата беше написана на датски език от 11 души и се наричаше "Червената стая". Тя разказваше за връзката на Уайнхаус с наркотиците и алкохола и за брака й с Блейк Фийлдър-Сивил.