Британският авангардист Майкъл Босанко твори удивително точни копия на световни шедьоври, използвайки електрическо фенерче и фотокамера, снимаща на бавна експозиция.

В списъка на възпроизведените по този начин нестандартни картини фигурират "Викът" на Едвард Мунк, "Витрувиански човек" по скицата на Да Винчи, "Звездна нощ" на Ван Гог , "Синът на човека" на Рене Магрит, "Момиче с балон" на Банкси и др.

Босанко не използва предварителна скица, по която да прокарва лъча на фенерчето си в тъмното. Той започнал да твори по този нестандартен начин през 2004 година. Светлинното изкуство на британския творец вече е добре познато по света. Той е получил рекламни поръчки от фирмите "Ориндж" и "Бритиш еъруейз".

Рисунките на Босанко траят около час и се извършват в реално време в тъмното пред обектива на фотокамера с дълга експозиция. Всички движения на твореца се запечатват в една снимка. Той разчита на силната си памет, за да възпроизведе шедьовъра. Творецът не може да види рисунката си, преди тя да е окончателно завършена.