Филмът “jOBS”, който разказва за живота на покойния съосновател на Apple – Стив Джобс, ще закрие кинофестивала "Сънданс” (Sundance) през 2013-а. Организаторите на фестивала разпространиха снимка на Аштън Къчър, който играе ролята на Джобс в биографичната лента на Джошуа Майкъл Стърн

"Много сме развълнувани, че "Сънданс" ще бъде закрит с прожекция именно на този филм”, заяви програмният директор на фестивала Тревър Грот. "Става въпрос за филм за мъж, който имаше толкова голямо влияние върху целия свят."

Биографичният филм "Джобс" е сред лентите, които не са включени в конкурсната програма на фестивала, но са заснети с участието на много звезди. "Смятам, че изпълнението на Къчър е впечатляващо”, заяви директорът на феста Джон Купър. „Изглежда, че актьорът се е опитал да улови всички нюанси в характера на
Джобс."

Сценарист на филма, който ще бъде показан премиерно на феста, е Мат Уайтли. "jOBS" е с участието още на Дермът Мълроуни, Джош Гад, Лукас Хаас, Джей Кей Симънс, Матю Модайн.

Фестивалът, основан от Робърт Редфорд, е планиран от 17 до 27 януари 2013 г. Ще бъдат показани общо 115 пълнометражни и 11 документални филма.