Дрехи, модни аксесоари и електроника "Стив Джобс" - до края на годината в Европа ще се появят и такива продукти. Двама братя запазиха името на основателя на "Епъл" като търговска марка.

Почитателите на Стив Джобс помнят, че дори когато представяше авангардни електронни устройства, той беше облечен непретенциозно - с блуза и дънки. Сега върху блузи и дънки ще стои неговото име, а не е далеч денят, в който можем да видим телефон "Стив Джобс" с операционна система "Андроид".  

Братята Джакомо и Винченцо Барбато живеят в Неапол и се занимават с мода. Преди 6 години им хрумва идея - колкото рискована, толкова и атрактивна.

„През 2012-а с брат ми Винченцо се нуждаехме от начален тласък за нашия бизнес. Имахме средства за инвестиране в нещо ново и иновативно. За кое име се сещате, когато чуете "ново и иновативно"? Разбира се, Стив Джобс”, коментира Джакомо Барбато.

Снимка: btvnovinite.bg

Братя откриват, че компанията, основана от Стив Джобс, не е защитила името му като търговска марка. Двамата решават да се възползват от този пропуск. Четири дни преди края на 2017-а Джакомо и Винченцо получават мечтания новогодишен подарък - правото да използват "Стив Джобс" като своя марка.

„Бихме посъветвали всички българи, които се занимават с бизнес като нас - вярвайте в мечтите си. Ако имате идея, инвестирайте в нея, дори да е трудно”, коментира Винченцо Барбато.

Снимка: btvnovinite.bg

В следващите месеци ние ще представим и първия електронен продукт на марката "Стив Джобс", добавиха братята.

Има съдебна битка и за логото, създадено от двамата братя, но съдът е категоричен - буквата J не е ябълка и не имитира логото на прочутата компания.

Снимка: btvnovinite.bg

Историята на Джакомо и Винченцо потвърждава правилото - малкият пропуск на един може да се превърне в огромно предимство за друг.