Черно-белият филм на режисьора Мишел Азанависиюс "Артистът" стана големият победител на наградите "Сезар", грабвайки приза в шест категории.

Лентата взе френския еквивалент на „Оскар” за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добра актриса - Беренис Бежо, оригинална музика на композитора Людовик Бурс, най-добра операторска работа - Гийом Шифман, и за декори.

На втората стълбичка на 37-ата церемония по раздаването на наградите се изкачи филмът "Упражняване на властта" на Пиер Шолер, отличен за най-добър сценарий, най-добър актьор във второстепенна роля - Мишел Блан, и за звук.

"Сезар"в категорията "най-добър актьор" спечели Омар Си за "Недосегаеми" на Ерик Толедано и Оливие Накаш. Той стана и първият чернокож носител на наградата.

За най-добър чуждестранен филм бе обявен "Раздяла" на иранския режисьор Асгар Фархади.

"Сезар" за най-добър адаптиран сценарий получи Роман Полански за "Касапница" - адаптацията на пиесата на Ясмина Реза "Богът на касапницата".

Британската актриса Кейт Уинслет бе удостоена с почетен приза за принос към световното филмово изкуство.

Специално почетена на церемонията беше френската актриса Ани Жирардо, починала на 28 февруари 2011 г. Нейна снимка от заснемането на филма "Роко и неговите братя" на Висконти бе на афиша за церемонията.