Възможно е актриса да поеме щафетата от Мат Смит като изпълнител на главната роля в британския научно-фантастичен сериал "Доктор Кой".

През 2010 г. създателите на сериала избраха Смит за изпълнител на ролята на ексцентричния лекар, който пътува във времето. Неотдавна Мат обаче довери, че последното му участие в сериала ще е в специален епизод, който ще бъде излъчен на Коледа по случай 50-годишнината на "Доктор Кой".

30-годишният актьор бе почти неизвестен, преди да получи главната роля в сериала, който започва да се излъчва през 1963 г. Смит стана 11-ият актьор, превъплътил се във въпросната роля. Сега продуцентите обмислят възможността тя за пръв път да бъде изпълнена от актриса.

Продуцентът и сценарист Стивън Мофат възнамерява да остави траен отпечатък върху сериала, внасяйки някои промени в развитието на главния герой, които да привлекат вниманието на зрителите, пише в. "Мирър".

Вестникът припомня изказване на Мофат, който заяви в рамките на миналогодишния телевизионен фестивал в Единбург, че е напълно възможно актриса да пресъздаде образа на главния герой. "Кой знае? Колкото по-често се говори за това, толкова по-вероятно е да се случи някой ден", каза той.

Залозите на букмейкърите обаче сочат, че до значими промени едва ли ще се стигне, тъй като всички големи претенденти за ролята са мъже. Възможно е Дейвид Хеърууд да стане първият чернокож актьор, превъплътил се в тази роля. Главен фаворит все пак е Рори Киниър, снимал се във филма за Джеймс Бонд "007 координати:Скайфол".

Сред претендентите е и Бен Уишоу, който партнира на Киниър в същия филм. Като се има предвид обаче, че Смит стана популярен именно с тази роля, е много вероятно тя да бъде поверена на друг дебютант.