Организаторите на кинофестивала във Венеция учредиха още една награда, която ще се връчва на филм от основната конкурсна програма, се съобщава на официалния сайт на кинофестивала.

Новото отличие е наречено Голямата награда на журито (Grand Jury Prize). В списъка с фестивалните премии то е на трето място – веднага след наградите "Златен лъв", която се присъжда на най-добрия филм, и "Сребърен лъв", с която се отличава най-добрият режисьор.
Голямата награда на журито стои в списъка преди специалната награда на журито и отличията, които се присъждат на актьорите (Volpi Cup).

Две нови награди ще бъдат връчвани и на филмите от програмата "Хоризонти" (Orizzonti): награда за режисура и специална награда за новаторски подход. Самата програма обединява филми, представящи новите тенденции в световното кино, при това особено внимание се отделя на дебютните творби и на филмите на млади кинематографисти.

70-ият кинофестивал във Венеция ще се състои от 28 август до 7 септември 2013 г. й Миналата година в конкурсната програма бяха включени 18 ленти. Със "Златен лъв" бе отличен филмът "Пиета" на Ким Ки-дук.