Около 70 000 души се събраха във Венеция, за да гледат "Полета на ангела".

Началото му бе дадено от камбанарията на площад"Сан Марко". Кралицата на красотата в червено-бял костюм измина 99-метровото разстояние под бурните аплодисменти на присъстващите.

Полетът на ангела е зрелище – дарение за Дожа на Венеция. То води началото си от средата на XVI век, когато акробат се качил по въже до камбанарията на площад "Сан Марко" и оттам се спуснал до палата на Дожите, където поднесъл почитанията си на владетеля.

Сега в ролята на ангела е красавица, избрана с конкурс. Венецианска традиция е да се избира по време на карнавала най-хубавата местна девойка. Според обичая, в ролята на ангела, момичето се спуска по въже от камбанарията на площад "Сан Марко" до сцената на Големия карнавален театър в присъствието на Дожа, неговата свита и на туристите, пристигнали от цял свят.

След Полета на ангела площад "Сан Марко", превърнат в огромна театрална сцена на открито, ще бъде домакин и на празник, наречен Нощта на ангела.

Тазгодишното издание на карнавала във Венеция, който се организира в навечерието на Великденските пости, започна на 26 януари и ще продължи до 12 февруари. Тази година темата е: "Да живеят цветовете". По време на карнавала се организират различни традиционни прояви като конкурсът за най-красива карнавална маска и най-красив карнавален костюм /10 февруари/, Полетът на магарето /10 февруари/, Мълчаливата регата по Големия
канал /на 12 февруари/, изложбите на пъстри карнавални костюми, колективният танц в цветовете на дъгата /9 февруари/, концертът, наречен Цветовете на музиката /12 февруари/.