По повод 17-ия рожден ден на bTV Новините за първи път предаването  COOL…T събра любимите телевизионни лица от прогнозата за времето по bTV.  С типичното си чувство за хумор Емо Чолаков пожела на bTV Новините „поне 3 пъти по 17” и благодари на екипа на предаването, че ги е събрал, защото едва ли зрителите си дават сметка, че смените на четиримата се застъпват и те рядко се засичат в нюзрума на телевизията.

Христина Балинска и Станислава Цалова (по онова време с моминското си име – Трайкова) запознават зрителите на bTV с прогнозата за времето още от първите емисии през 2000 г.  Стаси призна, че не е искала да става синоптик, а фотограф. „Мама ме накара да се явя на този кастинг, защото имах гаф спрямо нея”, разказа тя. Демонстрирайки отличния си журналистически инстинкт, Емо Чолаков веднага пое функциите на водещ и попита какъв е бил гафът. Любопитната история може да чуете в интервюто.

Хриси пък се явява на кастинга по предложение на приятелка. „Беше ми дошъл моментът за промяна. Преди това работих в Института по метрология и хидрология като синоптик и реших да опитам”, призна тя.

Стаси не спести и признания за огромното напрежение и отговорност: „Нямаше да сгрешат колегите, ако бяха ни пратили по една линейка след тези първи емисии. Като слушам и на двете ни гласа, личи си, че сме били много притеснени”.

 Стаси разказа как поради ниските температура в една хижа прекарва Нова Година на системи в болница, а на 1 януари сутринта по график трябва да представи прогнозата в обедните новини. Опитва се да се свърже с колегите си, но не успява да го направи навреме. Уверявайки лекарите, че ще върне веднага след емисията, те ѝ разрешават да напусне болницата.

Зрителите вероятно знаят, че Хриси е печелила  държавното първенство по тенис за журналисти, а всяка година ходи на световното по ски за журналисти, колекционира чадъри и шалове. Стаси се е занимавала с плуване, фигурно пързаляне и йога, а Натали – с боулинг. „Аз пък съм шампион вкъщи, с децата”, каза Емо, който е баща на две дъщери – Ема и Дара.

Стаси има син Светослав и дъщеричка Антонина, която ще стане на годинка идния месец, а Христина има дъщеря, която работи в Англия.

На въпрос на Петя Дикова как се е променила прогнозата за 17 години, Стаси сподели, че преди да има рубриката „Аз, репортерът”,  в началото е показвала нейни снимки. „Аз ходех на работа с фотоапарата и докато вървя, снимам.  После ги показвам и полека-лека хората започнаха повече да снимат”, разказа Стаси, а Хриси допълни: „Още от самото начало прогнозата я пречупвахме така, че да е разбираема за зрителя, избягвахме всички сложни метеорологични термини.” В типичния си шеговит стил Емо се намеси: „Докато не се появих аз и прогнозата стана тотално неразбираема!”.

Може би много зрители не знаят, но Емо Чолаков идва в София, за да прави докторантура, но както се пошегува,попада в bTV „с връзки”, и то не само той, а и най-новото попълнение в екипа – Натали Трифонова.

Петя Дикова отговори на шегата с шега, че и тя е връзкарка, а Натали сподели, че много бързо е свикнала с новите си колеги. „Аз съм изключително благодарна, че имам възможността да работя тук. За мен е изключителна чест да работя с тези хора. Чувствам се много добре тук”, разкри тя.  Майката на Натали е зъболекар, баба ѝ – известен педиатър във Велико Търново, но водещата е категорична, че те приемат добре нейния избор за професионално развитие.

Водещата отправи към Натали следната провокация: „Я кажи пред шефа, имало ли е сутрешна емисия, на която да отидеш директно след среднощно излизане?”. Но Натали предпочете да остави Емо да отговори – чуйте какво каза той в цялото интервю: