Холивудският актьор Крис Хемсуърт стана рекламно лице на родната си Австралия и ще популяризира отличните условия за почивка на нейното крайбрежие, съобщи ДПА, цитирана от БТА. 

Рекламната кампания с актьора ще бъде лансирана в Ню Йорк на 25 януари - националния празник на австралийците. Техният министър на туризма Ричард Колбек е убеден, че актьорът ще бъде автентичен местен глас, който ще разказва историята на страната по света.

"Крис е израснал в Австралия, в нейните води и близо до тях. Неговият личен опит ще придаде наистина автентичен и влиятелен австралийски глас на кампанията", каза Ричард Колбек.

Крис Хемсуърт, който стана известен с ролята на Тор, неотдавна се върна да живее в родината си заедно със съпругата си Елза Патаки и трите им деца. В страницата си в Инстаграм той често публикува снимки оттам. 

"Не беше трудно да реша да се върна в Австралия, защото тази част от света е толкова специална. Това е мястото, където искам да израснат децата ми. Точно от този свят искам да са част", каза актьорът.

През 2014 г. сп. "Пийпъл" избра Крис Хемсуърт за най-сексапилния мъж на земята.