Крис Евънс се оттегля от „Топ Гиър” след едва шест епизода като водещ. Рейтингът на шоуто на Би Би Си – най-гледаното автомобилно предаване в света, падаше през целия сезон.

„Тръгвам си от „Топ Гиър”. Направих всичко каквото можех, но понякога това не е достатъчно”, обяви самият той в „Туитър”.

Евънс имаше трудната задача да замести харизматичния Джеръми Кларксън и двамата му колеги – Ричард Хамънд и Джеймс Мей, която още от началото мнозина смятаха за непосилна.

Самият Кларксън си тръгна от „Топ Гиър” след скандал. Той беше изгонен от Би Би Си, след като се нахвърли срещу един от продуцентите си, защото получил студено предястие вместо топла вечеря след дълъг снимачен ден.

След известна неяснота за бъдещето на предаването, Мей и Хамънд си тръгнаха заедно с Кларксън, настоявайки, че са екип. Именно като екип те бяха привлечени от интернет гиганта „Амазон” да правят собствено шоу, твърди се – при изключително изгодни условия.

Какво обаче ще се случи с „оригиналното” предаване, което всъщност именно Кларксън и компания успяха да превърнат в първокласен телевизионен и маркетингов продукт – засега оставя неясно.