В двореца Холируд, официалната шотландска резиденция на британската кралица Елизабет Втора, се е освободило място за камериерка. Съответната обява за наемане на нов служител е качена на сайта на британското кралско семейство, съобщи в. "Дейли телеграф".

За работата си новата служителка ще получава по 12 000 британски лири на година, тоест по 1000 лири на месец. Ще получи също и квартира. Къде именно се намира тя, не се посочва. Жената ще трябва да работи по 37,5 часа на седмица. Сред задълженията й са да чисти помещенията и антикварните предмети.

Освен това ще трябва да помага в посрещането на гостите и в провеждането на различни мероприятия. Едно от главните изисквания е да може да работи в екип. Кандидатури се приемат до 21 август.

Дворецът Холируд е една от основните забележителности на шотландката столица Единбург. Въпреки че там често отсядат както кралицата, така и членове на нейното семейство, през останалото време дворецът е отворен за туристи. На година го посещават около 250 000 души.