20 години след излъчването на първия епизод от комедийния сериал "Приятели", копие на неговото емблематично кафене е построено в Ню Йорк за радост на многобройните фенове.

Оранжево канапе, зелено кресло, стена от тухли - нищо не липсва в заведението, което отваря за посетители утре в южен Манхатън. Клиентите няма да могат да си говорят с приятелите от сериала - Рейчъл, Моника, Фийби, Джоуи, Чандлър и Рос, но ще могат да се настанят удобно в канапетата, за да изпият чаша кафе, да участват в конкурс, да си направят снимки и дори да послушат "Smelly Cat" - песента, написана и изпълнена от Фийби. Актьорът Джеймс Майкъл Тайлър, който изпълнява ролята на бармана Гюнтер в сериала, обаче ще се появи в кафенето.

В Съединените щати първият епизод от сериала "Приятели", който постигна огромен успех в целия свят, беше излъчен на 22 септември 1994 г. Зрителите проследиха 10 сезона на сериала, който слезе от малкия екран на 6 май 2004 г. Последният епизод от "Приятели" беше гледан от 52,5 милиона телевизионни зрители. Действието се развива в Манхатън, но сериалът е заснет в Калифорния, с изключение на снимания в Лондон финален епизод на четвъртия сезон.