Още в началото на разговора водещата Петя Дикова направи комплимент на Владо Карамазов, че е в отлична форма, а той й благодари и се пошегува: „Бях в по-отлична, но качих едно-две килца. Всеки път с теб си говорим за килца и за гаджета – дали си имам гадже.“. Вярна на традицията, Дикова зададе и този въпрос, чийто отговор може да чуете във видеото.

Карамазов сподели, че една от причините да побелее е личният сайт, който подготвял в продължение на цяла година. „Исках да имам мое място и никой да не може да ми каже какво да правя в него.“ Централно място в сайта заема блогът на Владо. „В последните години започнах да искам да казвам разни неща от първо лице, без редакция. Хората вярват на това и то ги зарежда. Исках сайта и блога да са стимулант за онези, които мислят, че в България нищо не може да стане.“

От години Владо се увлича по фотография, но от половин година вече има и много добра техника. „Започнах да се вманиачавам. Имам около мен какво да снимам. Например конните състезания в „Илиянци”. Направих супер готини снимки. Много си се кефя.“ Но актьорът държеше да подчертае, че е просто „любител фотограф с много добра техника“ и, че това е „просто едно хоби“. „Много мразя когато непрофесионалисти взимат професията на професионалисти. Няма да взимам пари за снимките, няма да ги публикувам в някакви фотографски журнали и няма да взимам професията на фотографите“.

Дикова направи паралел с актьорската професия, която в последните години също наблюдава навлизането на непрофесионални актьори. „Дразнят ли те „колеги“, които влизат във вашите общества, без да имат тапия, ценз, академия?“ „Ооо, да, много. Много, защото актьорското майсторство е една доста трудна професия. За да станеш добър, минават много, много години. Тези примери показват, че всеки би могъл да бъде актьор, което не е вярно. Чувам, че много от тези непрофесионални актьори имат театрални школи, за което аз абсолютно бих им дал двегодишна присъда в Софийския затвор. Това е съсипване и тотално объркване на млади хора. И тотално обезценяване на нашата професия.“

„Даваме си целия живот в тази професия и започваме да ставаме добри чак след десетата година. Изведнъж някакви хора идват, стават звезди от някакви пошли телевизионни предавания за два месеца и те вече се водят актьори, което не е честно“, коментира още актьорът.

От какво се страхува Владимир Карамазов, какво разказа за един от най-близките си приятели Юлиян Вергов и каква нова инициатива стартира, вижте в във видеото: 

Днес, утре и в събота са премиерите на „Nеодачници“ със звезден състав от трупата на Народния театър. За работата си с режисьора Иван Пантелеев, който от 20 години не е поставял в България, Владо сподели: „Иван не ни познава като актьори, не ни познава като звезди, не знае почти нищо за нас и не е искал да узнае. Той ни гледа като бели листи хартия.“

На финала Карамазов се пошегува с Дикова като я попита: „Специално за мен ли се облече така като тигрица?“ Видимо засрамена, водещата му каза: „Добре де, 0:0, върна си го“, а гостът я увери, че винаги ще се връща в студиото. „Аз сигурно тук съм идвал над 10 пъти и ще продължа да идвам“.

А ето какво може да гледате в COOL…T тази събота: