Музикантите от култовата група ФСБ изненадаха много от почитателите си с решението да не заснемат грандиозния си концерт в зала „Арена Армеец”.

„Ние искаме по този начин да направим това събитие уникално – феновете ни да си го носят като спомен, който са видели и той да не е достъпен за всички”, това заяви Румен Бояджиев специално за bTV по време на генералната репетиция на юбилейния концерт и добави: „40 години имаме публика, която очаква нещо от нас и ние винаги се стараем да ѝ дадем това, което тя заслужава с един концерт, или с два, което също ни напряга. А ние без тази публика сме нищо. Тези 40 години нямаше да имат никакъв смисъл.”

Почитатели от всякакви възрасти, от всички краища на България и от различни точки на света дойдоха, за да видят любимата си група, а музикантите върнаха вярата на меломаните, че не всичко е загубено.

ФСБ станаха на 40, а юбилейният им концерт беше невероятно духовно събитие, както Румен Бояджиев го нарече, и сподели за какво се моли преди всеки концерт.

Ние във ФСБ имаме олтар, имаме си верую, имаме си и религия и ще се моля да мога да издържа наистина този концерт както бих искал… и да ми даде Господ сили да направя това, което ми идва отвътре. Защото това е едно събитие, освен професионално и физическо, и човек трябва да има сили и кондиция да издържи 2 часа и половина много тежко свирене.”

Ако съдим по насладата, която публиката изпитваше докато слушаше любимите си песни като „След 10 години”, „Няма как”, „Високо”, „Не така”, „Обичам те до тук”, то музикантите са постигнали целта си.

Тъй като музикантите от ФСБ няма да издадат концерта на DVD, вижте този репортаж, за да се потопите в магията на музиката на една от най-добрите български групи, и чуйте какво правят музикантите пет минути преди да излязат на сцената:

Пред Петя Дикова те споделиха, че преди големия си концерт са имали „Стотици и хиляди въпросителни”. Константин Цеков разказа: „Винаги има притеснение. Аз съм слушал от моята учителка, която преподаваше дълги, дълги години в музикалното училище, че ако един артист няма сценична треска, значи… думата е малко силна, но… има нещо дебилно в него. Така че е нормално всеки да има сценична треска и да се вълнува.”

Иван Лечев, когото зрителите отново ще видят като треньор в любимия музикален формат по bTV „Гласът на България”, си пожела един световноизвестен музикант да е в публиката на следващият концерт на групата.

На въпроса на Петя Дикова „Ако можеше да си пожелаеш един световноизвестен човек да бъде в публиката, кой би бил той?”, Лечев отговори: „Ерик Клептън! Имайки предвид, че доста поколения вече ни слушат, а той прави нещо, което се харесва на страшно много хора.. Ние колкото и сложна музика да правим, все си мислим, че тя трябва да стига до хората.”

Какво ще има утре в COOL…T, вижте тук: