Хирургът д-р Стивън Зейтелс е специалистът, който успя да възстанови гласа на Адел. Сега той разказва как разбрал, че операцията на гласните струни на Адел е била успешна, когато певицата му подарила "прекрасно" частно изпълнение на хитовата си песен Rolling In The Deep. Зейтелс, който е лекувал звезди като Джули Андрюс, Лайнъл Ричи и Роджър Долтри, оперира Адел в края на 2011 г., след като възпаление на гласните й струни стана причина да загуби гласа си.

Той твърди, че не просто спасил гласа й, а дори го подобрил. По време на двучасовата операция хирургът използвал микрохирургически инструменти и лазер, за да отстрани полип и да възстанови скъсан кръвоносен съд. Д-р Зейтелс казва, че уменията му са резултат от тийнейджърската му страст да шие кожени торби.

55-годишният лекар разказа за гордостта си от впечатляващото завръщане на певицата с Оскар за песента от последния филм за Джеймс Бонд "Skyfall" тази година. "Истинска божия благодат е, че възстанових този прекрасен глас, който ще носи радост и ще вдъхновява милиони хора", заяви професорът по ларингеална хирургия в Масачузетската главна болница в Бостън.

"Използвайки ларингоскопа си, видях, че тя се е излекувала добре, но трябваше да видя как се справя певческият й глас. Помолих я да изпробва певческите си умения и тя изпя прекрасно "Rolling In The Deep". Гласът й звучеше по-ясно и по-чисто отпреди", разказа лекарят. "Разбира се, че бях изключително щастлив...Това беше прекрасен момент и за двама ни и един от най-запомнящите се в кариерата ми", допълни д-р Зейтелс.

Той разработва гел, който ще възстановява еластичността на гласните струни, ако бъде инжектиран редовно в гърлото. 

Една от първите изяви на певица след операцията бе изпълнението й на "Skyfall" на наградите "Оскар".