Том Круз отново ще изиграе военния пилот Пийт Мичъл - Маверик във втората част на "Топ Гън". Още през 2010 г. се заговори за продължение на номинирания за "Оскар" филм, но сега новината е потвърдена от продуцента на лентата – Дейвид Елиът, пред Guardian.

Джъстин Маркс („Уличен боец”, „Книга за джунглата”) работи върху сценария на продължението. След смъртта на режисьора на „оригиналния” „Топ Гън” – Тони Скот, все още не се знае кой ще снима продължението. Засега не са обявени и срокове за заснемането на филма, но екипът се надява той да бъде сниман в формата 3D и IMAX.

Снимка: Youtube

Пред Guardian Елиът сподели идеите, които екипът обмисля за продължението - от технологии пето поколение до масовата употреба на безпилотни самолети. Според продуцента бойната апаратура в днешно време е много променена от тази, използвана пред 80те, когато е снимана оригиналната лента.

Затова и сценарият, върху който се работи, ще отразява всички тези промени, настъпили през последните 30 години.

За включването на Том Круз в главната роля и в продължението на филма Елиът неедонозначно коментира: „няма „Топ Гън” без Маверик, а Маверик ще бъде игран от Маверик”.

Припомнете си трйлъра на класическата лента в следващия видеоклип.