Drake е първият изпълнител, който успешно съчетава пеенето с рапирането – това поне е мнението на самия изпълнител, предаде nme.com.

Скромният канадец сподели тази си мисъл в интервю за Jewish Chronicle: "Има хора, които са вкарвали мелодични елементи и преди мен, но аз смятам, че съм първият, който може еднакво добре и да пее, и да рапира”

Изпълнителят на хита "Take Care” смята още, че не е като другите звезди: "Аз съм един от малкото артисти, които са наистина себе си всеки ден. Не ми отнема шест часа да се подготвя за някъде и не трябва да ставам всяка сутрин с мисълта, че трябва да се държа по даден начин или да говоря по друг. Трябва да бъда себе си. Това е най-хубавото на живота ми – постигнал съм всичко, бидейки себе си.”

Drake не спира до тук с разкритията за личния си живот и светоусещане. Рапърът споделя, че все още не е готов да се откаже от лудия си живот, защото му се наслаждава. "Аз съм на 25 и не съм обвързан. Не мисля, че сега му е времето да се занимавам с някакви задълбочени неща. Сега му е времето да съм див. Има все пак вечери, в които се питам дали това е правилно”, разкрива Drake.