Леонардо ди Каприо е започнал да прави физически упражнения, за да може външният му вид да е като този на Дейвид Бекъм, съобщи Контактмюзик.

Актьорът си е дал тримесечен срок, в който тялото му да заприлича на това на бившия играч от английския национален отбор по футбол. Целта е Ди Каприо да може да се справи с конкуренцията за филмови роли, след като навърши 40 години по-късно тази година.

"Той е решил, че сега е подходящият момент да възвърне формата си - заяви източник, цитиран от в. "Дейли стар". - Ди Каприо добре се повесели през лятото и това се отрази на талията му. Той ще навърши 40 години през ноември и знае, че сега трябва да започне да се грижи за външния си вид, защото ако вземе подобни мерки след време, ефектът едва ли ще е същият.

Актьорът се е подложил на режим, който включва гребане рано сутрин, последвано от двучасови физически упражнения. Той казал на треньора си, че си е дал срок до ноември, за да може торсът му да заприлича на този на Бекъм. Това са драстични мерки, но така Ди Каприо ще е конкурентоспособен на Брад Пит и Джордж Клуни за главни филмови роли."

Новината идва, след като наскоро стана ясно, че звездата от филма "Вълкът от Уолстрийт" се е подложил на стриктна диета. Ди Каприо се е зарекъл да отслабне с 5 кг, след като нарушилхранителните си навици, докато бил във ваканция през лятото.