Близки и приятели отдадоха последна почит на гениалната певица Уитни Хюстън. Прощалната церемония в църква в родния град на носителката на няколко "Грами"-та бе излъчена пряко на bTV.bg.

Към майката на Уитни Сиси Хюстън и дъщеря й Боби Кристина Браун се присъединиха още роднини, включително братовчедката на Уитни, певицата Дион Уоруик. Сред дошлите е и музикалният продуцент и ментор на Уитни Клайв Дейвис.

Бившият съпруг на певицата Боби Браун не бе допуснат до опелото. Според родителите на Хюстън именно той е виновен за проблемите й с алкохола и наркотиците. Браун се е опитал да влезе в църквата, но охраната не му е позволила.

Кевин Костнър си спомни за своята несигурност дали Уитни Хюстън е точната актриса за ролята в „Бодигард”. Той обаче е човекът, който намира и настоява тя да запише емблематичната си песен I will always love you. "Приятен път, Уитни. И когато се изправиш да пееш пред своя небесен баща - не се притеснявай. Достатъчно добра си", каза още Костнър.

Погребението е в гробището "Феър вю" в Уестфийлд, където е погребан и бащата на певицата Джон Ръсъл Хюстън. Семейството на Уитни реши, че погребението ще бъде само с покани.

Въпреки това стотици фенове на покойната музикална легенда продължават да се събират пред църквата, за да поставят цветя и да напишат послания в книга за съболезнования пред голям постер на звездата. Почитател изсвири най-големите хитове на многократната носителка на Грами за радост на тълпата. Много фенове изразиха тъга, че няма планове за публична мемориална служба.

Повече от 3 часа около 1500 близки и приятели на певицата се сбогуват с нея. Стиви Уондър, Алиша Кийс и Ар Кели са сред звездите, които изпратиха Уитни Хюстън с песен. Нейната кръстница Арета Франклин отмени изпълнението си, защото не се чувстваше добре.