В края на този месец известната френска актриса от 60-те години на миналия век Брижит Бардо ще навърши 78 години. По този случай героинята от "И господ създаде жената" споделя пред списание Vogue Hommes International за ежедневието си и желанието си да е по-далеч от прожекторите.

Много рядко се случва да се види как великата Брижит Бардо се разкрива пред пресата. За своите 78 лета, които тя ще отбележи на 28 септември бившият секссимвол на Франция разказва за миналото си, което е доволна, че го е загърбила. "Никой не може да си представи до каква степен беше непоносимо. Истинска голгота. Не можах повече да живея така", разказва жената, за която през 60-те години на миналия век се биеха мъже като Роже Вадим, Луи Мал, Жан-Люк Годар и Жак Розие.

Опитът й за самоубийство в деня на 26-я й рожден ден и то когато кариерата бе достигнала върха, говори достатъчно. Тя припомня, че "е била буквално смазана от известността" и "че днес се възхищава на самотата си". "И понеже по природа съм съзерцателна, това много добре ми се отразява", разказва пред списанието актрисата и уточнява "светът днес не ми харесва. Ако беше по-различен може би нямаше да живея така отдръпнато".

Брижит Бардо припомня, че след като продължава да отказва операция на тазобедрената става, "трудно се придвижва" и вече не може да се "разхожда" или "да плува". "Но като гледам на какво са подложени животните, аз съм късметлийка. Веднага се сещам, че не бива да се оплаквам и това ми дава глътка тонус", твърди природозащитничката, която със зъби и нокти защитава вече близо 40 години домашните ни любимци.

"Винаги съм правила това, което ми харесва... Знам, че съм повече мъжко момче от доста мъже. Може да вземат пример от мен. Винаги съм носила отговорност за онова, което съм правила или казала", казва тя, въпреки че във времето на славата си и писвало и доверие в самата нея. "Не спирах да правя всичко възможно, за да съм по-красива и въпреки това намирах се за грозна. Страшно трудно ми беше да изляза, да се покажа. Страхувах се да не бъда на висотата, на която очакваха да бъда", разказва с усмивка актрисата.

Днес тя има други грижи и предпочита да се наслаждава на простите неща, като на пример чудесата, които прави едно цвете, танцът на една пчеличка, необятно море, естествено животните заради тяхната чистота, геройство и вярност. "На моите години, уточнява тя с нейното чувство за откровеност, което ни е известно, не ми пука за нищо. Не искам никой и нищо да прелъстявам", казва в заключение Бардо.