Прокурори от Рио де Жанейро наложиха глоба от 20 000 реала (6400 долара) на попзвездата Джъстин Бийбър за това, че през 2013 г. е писал със спрей по стената на исторически хотел.

Съдия Руди Балди Льовенкрон отвори повторно делото на 21 март по искане на прокуратурата в Рио. От там настояват канадският изпълнител да бъде информиран за престъплението при завръщането си в града в сряда.

Властите предлагат Бийбър да плати глобата, като направи дарение на стоки или храна за Националния раков институт на Бразилия. Сега адвокатите на Бийбър разполагат с три дни, за да решат дали да приемат предложението.

По време на престоя си в Рио през 2013 г. тогава 19-годишният музикант писал със спрей по стената на хотел „Насионал“. Бийбър имал разрешение от кмета на града рисува графити в един от районите на Рио, но отказал по причини, свързани със сигурността. Освен това той беше заснет в местен публичен дом, а по-късно се опита да вкара проститутки в луксозния хотел „Копакабана палас“, където беше отседнал.

В момента Бийбър е на турне в Бразилия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!

По информация на БГНЕС