Телевизионните зрители я познават добре. Тя е големият победител в третия сезон на хитовото кулинарно шоу на bTV „Мастършеф”. Отскоро Божана Кацарова има собствено кулинарно шоу по тематичен канал и избра COOL…T, за да разкаже повече за проекта. Още в началото на интервюто водещата Петя Дикова се пошегува, че зрителите вероятно се чудят коя ще говори по-бързо, коя ще ползва повече чуждици и коя ще ръкомаха повече.

Божана сподели, че да има собствено кулинарно предаване е сбъдната мечта и ако „спечелването на „Мастършеф” е да съм Кубрат Пулев в готвенето, ако първо съм спечелила, това за мен е един вид защитаване на това, което съм”.

Талантливата готвачка благодари на екипа, с който работи и на кулинарния канал, че „има възможност да се показва между Джейми и Гордън”, а водещата с усмивка ѝ отговори, че тя пък благодари, че е „като между Елън и Опра”, визирайки Опра Уинфри и Елън Дедженеръс – емблематични американски телевизионни водещи.

Божана елегантно отклони темата дали има човек до себе си. Ако се чудите какво трябва да направи мъжът, за да я впечатли: „Да е естествен, да не лъже. Ако ще, домати да продава на пазара – да каже „Жена, аз продавам домати на пазара! Страшни са!” Да е джентълмен и да не се натоварва, че работя много”.

Снимка: bTV

Мечтата на Божана е да направи ресторант без меню, какъвто в момента няма в София. „Колкото повече ресторанти работят на принципа да влезе клиент, който да каже: „Не ям месо, не ям това-онова…”, а ти да си подготвил една история, която искаш да разкажеш с храната си, толкова по-добре. Не да чакаш поръчката да идва от клиента, а ти да оставиш момента, в който впечатляваш”, обяснява тя.

Заради преследването на тази мечта, Божана намекна, че обръща гръб на Холандия, където прекарва последните години и сподели, че животът в България много ѝ харесва. „Много мои приятели също се върнаха, трябва да се върнем в България. Заслужава си всички млади хора да се върнат тук, моля ви се!”

Ето какво каза на онези зрители, които не смеят да се явят на кастингите за „Мастършеф”, защото си мислят: „Не, тя е толкова добра, аз къде да ходя там да се излагам?”

„Мили хора, веднага си отваряйте компютърчетата, телефончетата или каквото там имате. Отваряйте формуляра за попълване, попълнете го. Опишете живота си неподправен и вкарайте идеята защо в този неподправен живот имате нужда от готвенето и то да ви вдъхновява и им го кажете на тия хора. И не се притеснявайте, че не можете да правите сос и че не знаете как да пържите яйца и че не можете да правите месо. Вие, ако го имате зрънцето, и ако сте този човек, който трябва да е ето тук, на моето място, аз ще му предложа да работи заедно с мен.”

Божана има татуировка на козирог, който пържи картоф. Майка ѝ е била учител по математика, сега има фирма, а баща ѝ е инженер. Като дете спира да ходи на детска градина и по думите ѝ, се гледа сама. Не обича селфита, защото не смята себе си за фотогеничен човек, но за последните няколко месеца е станала „селфи мастър с готова заучена поза”.

Защо Божана Кацарова нарича себе си „тегав тип”, изхарчила ли е наградата от 100 хил. лв. и какви татуировки още има, вижте в следващото видео: