Бионсе оглави класацията за 100-те най-влиятелни знаменитости на сп. "Форбс", съобщи ИТАР-ТАСС.

Певицата зае първото място в класацията благодарение на успешно световно турне с 95 концерта. Всеки от тях й донесе средно 2,4 милиона долара. По данни на списанието за една година тя е спечелила 115 милиона долара. Значителна част от доходите й са от договори с компании като "Пепси" и H&M.

На второ място в класацията е баскетболистът Леброн Джеймс, който е един от най-успешните в американската Националната баскетболна лига. Той също има договори с големи компании като "Найк" и "Кока Кола". За една година е изкарал 72 милиона долара.

Трети е рапърът Д-р Дре. С изкараните през миналата година 620 милиона долара, той е звездата с най-големи годишни доходи, откакто съществува класацията. Това е станало възможно благодарение на успешни инвестиции.

В челната петица са също телевизионните водещи Опра Уинфри, която миналата година беше начело на класацията, и Елън Дедженерис, която тази година водеше церемонията за наградите "Оскар".

Класацията на най-влиятелните знаменитости се прави по честотата на споменаването им в средствата за масова информация и социалните мрежи, по кориците с техни снимки и други подобни постижения, както и по спечелената от тях сума за една година.