Бионсе и Майли Сайръс доминираха на церемонията за видео музикалните награди на MTV в Ингълууд, Калифорния, като Бионсе спечели отличието за цялостни постижения и разтърси сцената с изпълненията си, а най-желаната награда - за видеоклип на годината взе Майли Сайръс, съобщиха световните информационни агенции.

Освен специалната награда "Авангард" на името на Майкъл Джексън, която е отличието за цялостни постижения на MTV, Бионсе получи наградата за сътрудничество за песента си с Джей Зи "Drunk In Love" и наградата за най-добро видео с послание за "Pretty Hurts". Видео на годината обаче стана "Wrecking Ball" на Майли Сайръс. Най-добър видеоклип на певица е "Dark Horse" на Кейти Пери с Джеси Джей.

Най-добро поп видео на MTV е "Problem" на Ариана Гранде и Иги Азалия, най-добро рок видео - "Royals" на Лорд. Ед Шийрън със "Sing" спечели приза за най-добро видео на певец. Дрейк спечели наградата за хип-хоп за "Hold On (We're Going Home)" с Маджид Джордан. Наградата за най-добра хореография получи Сиа с "Chandelier".