Бившият барабанист на AC/DC Фил Руд рискува да влезе в ареста, защото закъсня за съдебно дело в Тауранга в Нова Зеландия.

По-рано този месец рокерът се появи на първите страници с новината, че е арестуван и обвинен в поръчителство на убийство.

Обвинението беше оттеглено по-късно заради липса на достатъчно доказателства, но музикантът все още е изправен пред опасността от затвор за наркотици и заплахи за убийство.

По тази причина той трябвало да се яви пред съда точно в 9:00 часа, но след като не дошъл навреме, съдията изготвил заповед за арест, като дал на Руд срок от 30 минути да се появи в залата. За късмет барабанистът влязъл към 9:15 часа. Той не се признал за виновен по нито едно от обвиненията, въпреки че за заплахите за убийство го грозят седем години зад решетките, ако бъде доказан за виновен.

След драматичното съдебно изслушване Руд се метнал на гърба на своя охранител, който на "конче" го занесъл до колата му, заобиколена от десетки медии. След това бил на път да предизвика пътен инцидент, след като рязко дал заден с колата си и се изпречил на идващ камион.

За сега 60-годишният Руд остава свободен под гаранция, но трябва да се яви отново в съда на 2 декември.