Глобален артистичен проект пренася непознати образи от световните музеи на улицата.

Идеята се зародила след като артистът и режисьор Джулиан де Касабланка посещава постоянната експозиция на Лувъра. Той е потресен от картина, на която е изобразена непозната жена-затворник, забутана в далечен ъгъл на галерията. И тогава му хрумва идеята за проект Outings.

Outings е свободен артистичен проект, в който може да се включи всеки, който пожелае. Единственото, което трябва да направят участващите, е да посетят градската си галерия, да харесат картина с непознат образ на нея, да я заснемат с телефона си и след като бъде принтирана – да се залепи на публично място в града. След първите публикувани снимки хора от над 18 държави по цял свят разлепиха своите незнайни герои от градските галерии. До момента участие са взели градове като Лондон, Барселона, Чикаго, Рим и други.

Снимка: http://www.thisiscolossal.com/

В официалния сайт на Outings е описан подробно процесът за изготвяне на специалните лепенки и къде да бъдат разлепени, както и законовите последствия от това. Може да се включи всеки, който пожелае.

Проектът е привлякъл вниманието не само на случайни ентусиасти, а и на световни музеи. Джулиан де Касабланка е бил поканен от музеи в Мадрид и Полша, за да си „поиграе” с техните картини. В момента, авторът на проекта е на градско турне в САЩ, където обикаля малки и големи музеи и превръща незнайните герои в градски фигури.