Кино класиката "Кръстникът" се завръща на голям екран в България, но за първи път у нас музиката ще бъде изпълнена на живо - от Симфоничния оркестър на Българското национално радио.

Една от най-великите филмови саги идва у нас с реставрираната си версия, на огромен екран и мелодиите от композитора Нино Рота. Над 60 от най-добрите български музиканти ще изпълнят на живо тази вечна музика, докато публиката гледа "Кръстникът".

„Освен филмова музика, той има и симфонична музика, балети, опери. Освен Симфоничният оркестър, в неговия състав в случая присъстват акордеон, мандолина, китара. Те дават един особен колорит”, каза диригентът Георги Патриков.

Музиката е отличена с "Грами", а на екрана ще си припомним актьорските превъплъщения на Марлон Брандо, Ал Пачино и останалите звезди от мафиотската сага.

„Това са едни мелодии, които всеки познава от обща култура, така че, предполагам, че ще бъде голяма атракция за слушателите и зрителите!”, коментира диригентът.

"Кръстникът" ви очаква на 7 и 8 ноември в зала 1 на НДК, а това е предложение, на което не можете да откажете, както казваше Дон Корлеоне.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!