Ан Хатауей поднесе извиненията си на Валентино заради това, че не е носила на церемонията за наградите "Оскар" първоначално избрания тоалет.

30-годишната звезда от мюзикъла "Клетниците", която спечели приза за най-добра актриса в поддържаща роля, изненада всички с появата си на шоуто с бледорозова рокля на "Прада". Това се случи часове, след като от модна къща "Валентино" оповестиха, че Хатауей ще носи техен тоалет на церемонията.

Ан Хатауей споделя, че "дълбоко съжалява за причиненото разочарование", но е решила да облече нещо различно, след като е научила, че друга актриса - според слуховете Аманда Сайфрид от актьорския състав на "Клетниците" – ще носи подобие на оригиналния й тоалет.

В изявление за "Пийпъл" Хатауей казва: "Вечерта преди "Оскар"-ите ми бе съобщено, че друга актриса ще бъде на церемонията с рокля, която забележително наподобява оригиналната на "Валентино", която възнамерявах да облека. Тогава реших, че е най-добре за всички замесени страни да променя плановете си. И макар да харесвам роклята, която избрах, това бе трудно решение в последната минута, защото наистина исках да почета модна къща "Валентино" и самия Валентино, с който имаме дълбока и значима връзка. Искрено съжалявам за причиненото разочарование".

80-годишният италиански дизайнер е дългогодишен приятел на Ан Хатауей. Валентино създаде поръчковата рокля в розово и бяло за италианската сватба на актрисата с Адам Шулман през септември миналата година.