Бонус точки за студенти, ако са гледали всички серии на „Междузвездни войни” – идеята е на американски преподавател, с когото разговаря Борислав Лазаров.

Над 40 години „Междузвездни войни” е феномен в киното, обществото и маркетинга, а от това лято ще бъде и учебен курс в Университета на Акрон, щата Охайо.

Отначало ръководството не е особено въодушевено, но след успеха на последните серии от сагата, решава да подкрепи идеята на доц. Хуан Контрерас.

Ще дискутираме влиянието на религиите, историята и политиката върху „Междузвездни войни” и как са послужили на Джордж Лукас за изграждане на фабулата”, обяснява доц. Контрерас.

 Сред темите са и женските образи в сагата, визуалните ефекти, които промениха киноиндустрията и маркетинговия успех на филмите. Курсът ще донесе на студентите 9 допълнителни точки към оценките им, но задължителното условие е да са гледали всички серии.

„Ако използваме „Междузвездни войни” като средство за обучение, студентите ще са по-мотивирани да учат. Затова бих насърчил всеки преподавател да приложи идеята ми, защото наистина действа”, уверява доц. Контрерас.

Вижте и видеото: