Режисьорът Александър Морфов напуска Народния театър "Иван Вазов" в знак на протест срещу управлението на държавата и скандалните събития от последните дни. Това съобщисамият той пред БГНЕС.

"Слави Бинев ще управлява културата и министър на културата е Вежди Рашидов – аз съм против това държавно управление, против този парламент, против министър-председателя, против министъра на културата, против председателя на комисията по култура. Не мисля, че трябва да остана въобще в държавно предприятие", заяви Морфов.

Той е режисьор на едни от най-известните и най-успешни театрални спектакли на Народния театър "Иван Вазов", сред които "Хъшове", "Полет над кукувиче гнездо", "Животът е прекрасен" и др.

По-рано днес Слави Бинев заяви, че се чувства достоен за поста председател на парламентарната културна комисия и атакува критиците си, подкрепен от свои поддържници в творческите среди.

Въпреки това, утре в градинката при "Кристал" ще има протест срещу назначението, а в петък "Ранобудните студенти" готвят своя акция.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!