Общо 65 нелегални имигранти са били установени и задържани от полицията и жандармерията в хода на акцията, започнала в центъра на София вчера вечерта.

Основната част, 57 души, са били задържани чак тази сутрин на различни адреси в града.

През нощта, освен 8, представили се за афганистанци, униформените са констатирали нарушения на изискванията за пожарната безопасност и съхранение на хранителни продукти. Установен е и нелегален таксиметров превоз.

„Слаба работа”

„Слаба работа” – така живущи в района на Лъвов мост определиха вчерашната спецакция за установяване на нелегални имигранти в столицата.

Малко преди полунощ полиция и жандармерия блокираха бул.”Мария Луиза”, прегледаха документите на десетки хора и до сутринта само 8 души с неясна самоличност бяха арестувани.

Самите чужденци са оплакаха, че полицията постоянно ги проверява. Не е такова мнението на местните: „Слаба работа. Това е втората акция, която виждам може би за 7-8 месеца”.

Вчера общината и полицията се договориха за постоянни полицейски патрули, жандармерия и разширяване на видеонаблюдението в района. През последните години той се превърна в средище на граждани на страните от Близкия Изток.