Наркооранжерия, захранвала поне няколко столични квартала, беше разкрита в столичния квартал Бояна. Арестуван е собственикът й. Той е превърнал цялата къща в съоръжение за производство на наркотика.

Намерено е оборудване нужно да отглеждането, поддръжката и изсушаването на „тревата”.

Симпатичната къща, сгушена сред дюли, ябълки , мушмули и загърната с красива есенна окраска се намира на една от основните улици в Бояна. „Кумата”. Била собственост на стар род. Възрастните хора, обаче починали и къщата дълго била в процес на продажба. До това лято. Съседи твърдят, че са виждали младо семейство.

Оперативен сигнал и няколкоседмично наблюдение водят до щурм на полицията. Предполага се, че оранжерията е захранвала няколко столичния квартала.

Арестуван е собственикът – 32 годишен мъж от Бистрица. Криминално проявен за хулиганство. Иначе – безработен. Предполага се, че арестуваният не е солов играч. Търсят се и съдружниците му в наркобизнеса. Паралелно с тази акция от днес приоритет за полицията стават училищата и дилърите които циркулират край тях.

Най-консумирани и предлагани в столицата са амфетамини, хероин и трева. Напоследък има няколко случая на брутални убийства под въздействието на синтетична дрога. Трудно се стига до най-големите играчи на наркопазара, признават от полицията. Някой през години са били задържани. Техните прякори са Ланеца, Дъмпела, Стъкларя, Късоръчко и братя Тодоринови.