Четвърта присъда за хулиганство получи от Софийския градски съд лидерът на „Атака” Волен Сидеров. За нападението му над журналист през май 2013 г. (прословутият казус с „Извини се, бе!”), националистът получи 9 месеца пробация и 100 часа обществено полезен труд в рамките на една година.

Същото наказание получи и народният представител Десислав Чуколов.

Сидеров сам поиска от съда да изтърпи наказанието си като чисти паметници. Той постигна споразумение с прокуратурата по обвинението за хулигански прояви, но съдия Вера Чочкова го редактира и вместо удръжка на 13% от месечното възнаграждение, наложи обществено полезен труд.

Сидеров коментира, че винаги е участвал в поддръжката на паметниците на културата и това е нещо полезно. Чуколов на свой ред коментира, че активистът Асен Генов цапа паметниците, а те ги чистят.

Вчера Сидеров и депутатът Десислав Чуколов бяха осъдени на пробация и удръжка на една четвърт от заплатите им в продължение на година за инцидента пред клекшопа на бул.”Г.С.Раковски” в столицата. Това бе повече от първоначалното споразумение с прокуратурата, защото магистратите сметнаха, че двамата са хулигани и не бива да им се налага по-леко наказание.

Преди седмица Софийският градски съд одобри споразумението между лидера на „Атака“ и прокуратурата по обвинението за нахлуване в сградата на НАТФИЗ миналата година, както и това за случая в Батак, когато той нападна журналист.

По първия случай Сидеров получи девет месеца пробация, а за втория – осем месеца. Също така 13% от заплатата му ще отива в полза на държавата.