„Вчера беше извършено убийството на един честен човек. Това е загуба за цяла България”, каза Владислав Карамфилов – Въргала в ефира на „Тази сутрин”. Той е личен приятел с убитият вчера бизнесмен Петър Христов.

Христов беше застрелян вчера в джипа си в столичния кв. „Манастирски ливади” и почина малко по-късно в болница. Според МВР основната версия за убийството е неговият бизнес, като нямат данни той да е получавал заплахи.

Петър Христов е участвал активно в повечето събития в региона на Велико Търново, като според местните хора той е помагал на всички институции. Според други обаче така си е осигурявал бизнес комфорт.

„Аз излязох да говоря ,защото в момента се появи една лавина, която ще измести фундамента от същността му”, каза Карамфилов.

Той описва убития си приятел като изключително честен и почтен човек, добър бизнесмен и благодетел.

„Петър имаше много житейска мъдрост събрана в него. Той ми каза „помни, че във всеки един момент до всеки от нас застава сервитьорът със сметката”. Аз мисля, че Петър е платил своята сметка”, коментира Карамфилов.

Неофициално 49-годишният Петър Христов е сочен за близък до СИК през 90-те години, но Карамфилов е категоричен, че това не е вярно.

„Петър Христов никога не е бил в нито една групировка. Той и брат му са били достатъчна групировка. Петър Христов го уважаваха всички, защото имаше топки. Той беше мъж и това е единствената причина да го мутризират. Никога не е бил мутра”, коментира той.

Бизнесменът се ползва с добро име и авторитет във Велико Търново и региона и обществеността е потресена от случилото се.

През последните 10 години Христов активно се включваше в събития значими за региона и не криеше връзките с ГЕРБ.

„Той е бизнесмен от Велико Търново. Цветан Цветанов е депутат от Велико Търново – нормално е един от успешните бизнесмени да има връзка с местното управление. Христов не е протеже на ГЕРБ”, категоричен е Карамфилов.

„Този, който седи зад разстрела е някой, който има необходимост да клати държавата”, допълва Карамфилов. Той не изключи възможността убийството на Христов да е станало именно заради помощта му при разкриването на бандите на „Наглите” и „Килърите”.

„Страхувам се, че се подменя същността на Петър Христов. Повярвайте, питайте тези, които го познават. Убиха човек, който ще липсва категорично”, допълни Карамфилов.

Повече вижте във видеото: