Аптекарският бос Веселин Марешки е привлечен като обвиняем за изнудване и за нанасяне на лека телесна повреда на общински съветник от Варна. Това съобщиха във вторник от Окръжната прокуратура.

Мярката за неотклонение на Марешки е изменена от „подписка“ в парична гаранция в размер на 100 000 лв.

Според обвинението в периода 3 октомври-16 октомври във Варна, в съучастие като извършител, е принудил другиго да заплаща ежемесечно 10 000 лева, като го е заплашил с увреждане на имущество и с други противозаконни действия.

Действията му са причинили щети в размер на 5 602.92 лева.

Марешки е обвинен и за това, че на 15 октомври е причинил лека телесна повреда на общински съветник от Варна.

Тогава бизнесменът беше арестуван след продължил няколко дни конфликт за наем на заведение във Варна. Спорът ескалира и се стига до физически сблъсък – Марешки удари общинския съветник Костадин Костадинов, след което беше задържан.

Инцидентът предизвика среднощно напрежение и разпити на десетки хора във Варна. Над 70 души обсадиха Второ районно управление късно снощи, за да защитят свой приятел – наемател на пицария, от когото Марешки искал месечно заплащане, претендирайки, че е собственик на заведението, без да има документи за това. Наемателят на заведението се обърнал за помощ към общинския съветник Костадин Костадинов, който в последствие се оказа с насинено от бизнесмена око.