Предполагаемият убиец от Нови Искър е бивш затворник и близък на убитата Кети Кюхова, чието тяло беше открито вчера в кладенец, научи bTV от свои източници.

По първоначални данни името му е Росен, на около 50 години и скоро се е завърнал от чужбина. Според източници на bTV Росен имал любовни отношения с убитата Кети. Той бил вманиачен на тема тактически тренировки.

Вече десет часа продължава специализираната акция на МВР в района на село Луково във връзка с шесторното убийство в Нови Искър.

Още от сутринта на място бяха изпратени много полицаи и спецчасти. Според кмета на Луково Румен Колев те издирват непознато за него лице, но го е видял на снимка.

Снимка: btvnovinite.bg

Извършителят се издирва и с хеликоптер, който лети над вилната зона в с. Луково.

Жандармерия е блокирала един от пътищата високо в планината, където се извършват и процесуално-следствени действия. По информация на bTV именно там се намира къщата, в която е живял или се е укривал извършителят на тежкото престъпление.

Следователите все още не са открили и оръжието, с което беше извършено шесторното убийство в Нови Искър, но се знае, че убиецът е боравил професионално с него, както и че е местил телата преди да напусне местопрестъплението.

Жителите на Луково се изпокриха по домовете си.

Това е местността, където се провежда спецакцията: