Турският гражданин Фарук Бекташ, който блъсна и уби двама мотористи край Драгоман, е изчезнал и дори е възможно да е напуснал България. Това стана ясно от заседание по делото за катастрофата.

Късно снощи полицията потвърди информацията, че Бекташ не може да бъде открит на адреса, където би трябвало да е под домашен арест. 

По време на делото днес той беше обявен за общодържавно издирване. Служебният му защитник Даниел Димитров, който е получил делото преди броени дни, няма представа къде може да се намира. Позицията на съдията по делото е, че нищо не го задържа в България.

Вероятно той е изчезнал между 30 и 31 юли. Полицията е била последното на адреса на 30 юли, а ден след това подават информация, че липсва.

Съдът промени мярката му на задържане под стража.

Междувременно мотористи и приятели на загиналата двойка се събраха първо пред съда, а после и пред посолството на Турция, за да изразят недоволството си от хода на делото.

Исканията им са Бекташ да бъде под постоянен арест докато се гледа делото му, както и квалификацията на престъплението да бъде променена от причиняване на смърт по непредпазливост на предумишлено убийство.

Като жест, изразяващ уважение, те наредиха каските си на земята пред входа на посолството.

Снимка: Нели Тодорова

Събралите се заявиха, че ще останат докато не получат отговор на въпроса „Къде е Бекташ” и дали някой му е помагал да си тръгне.

Снимка: Нели Тодорова

Възмутени, рокерите заявиха, че хора се арестуват за една кражба, а за "двойно убийство пускат на свобода".  Според тях обвиненият няма да се върне никога.