Само по bTV - аудиозаписи разкриват как данъчен иска подкуп от бизнесмен. Всичко за Огнян Огнянов и съдружника му започва с една среща с двама служители на НАП – мъж и жена, която се явява като началник на задържания служител Любомир Савов

„Първата среща, която беше направена, беше в нейно присъствие в един хотел в столицата и там той пред нея ми обясни за тези липси и ми я представи, че е началничката, че става разговора пред нея”, каза пред bTV Огнян Огнянов.

Снимка: btvnovinite.bg

Сумата тогава не е уточнявана, но Огнянов възразил и поискал да отидат отново в счетоводството, за да се види какво се случва. Според данните това е направено, а липси от 800 хиляди лева не са установени.

„И няколко дена след това, не помня колко точно, ми позвъня и тогава се виждах само с него, в личния ми автомобил беше срещата. И с влизането му казах: „Всичко е наред, нали?”. Той ми каза, че не всичко е точно така, имало други неща, които никой не може да ги види, само той може. Тогава на мен ми стана ясно, че все ще си намери нещо и блъфира”.

На тази среща обвиненият уточнява сумата на подкупа. 

„По 15 единици на човек. Не ми обясни какво значи това, но стана ясно, че става дума за 45 хиляди лева, защото аз го питах и той каза „да”.

След срещата Огнян Огнянов и партньорът му решават да се обърнат за помощ към ГДБОП. И по техен съвет миналия месец Огнянов се среща за трети път с ревизора: „Много е стресиращо за човек, който е изградил нещо. Там е проблемът, че тия хора имат прекалено много власт”.

Снимка: btvnovinite.bg

Междувременно Софийският градски съд остави данъчния служител Любомир Савов в ареста.

„Никой не знае къде са белязани пaрите, никой не знае всъщност защо тия пари са проверявани, няма никакви разпореждания на съответните органи, приложени”, каза днес адвокатът Екатерина Димитрова.