Собственици на магазин, търгуващ с нелегални цигари, разиграха няколко часов театър пред митничари и полицаи в петък следобед, съобщиха от Агенция „Митници”. Докато 55-годишният мъж измислял всякакви трикове, за да не допусне служителите на Митница Русе и полицаи от Разград да извършат проверка в къщата, 18-годишната дъщеря на собственичката мятала стековете с контрабандната стока в камината на локалното парно, въпреки 30-градусовата жега.

Стопанката на магазина и къщата към него вече е осъждана за притежание и продажба на цигари без бандерол. Смесеният магазин се намирал на първия етаж на триетажния дом в градче на Разградска област. При проверката на митническите инспектори продавачката в обекта пласирала цигари с надпис FOR DUTY FREE. Жената признала, че тя е само наемно лице и обикновено сутрин собственичката зареждала по два стека за продажба, а след като се продадат, доставя още.

Дознател от митница Русе разпоредил да се извърши претърсване в останалите помещения на къщата. Пътят на екипа препречил мъж, който се представил за съпруг на собственичката. Той отказал да допусне проверяващите, въпреки че те му представили законовите основания за процесуално-следствени действия. По думите му в къщата нямало никого. Преди да извикат ключар, за да отвори врата, митническите инспектори поискали мъжът да се легитимира. Той заявил, че е забравил паспорта си в друг град, където работел като шофьор.

Когато най-сетне митничарите успели да влязат в къщата, в коридорите се стелел гъст пушек и миризма на изгоряло. Камината за локалното парно в мазето бълвала дим, а в камерата се виждали следите на тлеещите стекове. Оказало се, че дъщерята на собственичката е била вътре през цялото време и по думите й си запалила парното, за да си стопли вода.