55-годишен мъж беше застрелян в спортното училище в Стара Загора. Инцидентът е станал между 8 и 9 часа, по време на втория учебен час. Благодарение на това никой от тях не става свидетел на страшната гледка. 

Жертвата е дърводелецът на училището Койчо Колев. Минути преди инцидента той разговарял с колеги, според които изглеждал спокоен и не бил притеснен. Минути по-късно се чуват изстрели - мъжът е застрелян пред вратата на цеха. 

Убитият работи в училището от 13 години. Директорът Димо Неделчев го описа като тих, кротък и отзивчив човек с дългогодишен опит и без никакви проблеми на работното място.

Дърводелецът живее със семейството си в Стара Загора и синът му също е завършил Спортното училище. 

"Койчо Колев бе минимум от 25 години тук, много добросъвестен и изпълнителен, вършеше си работата. Не е имал лични проблеми с колегите си. Това за мен е нещо като битов инцидент, мисля, че е убийство, но това си е мое предположение", каза Неделчев, цитиран от БГНЕС.

Братовчедката на Колев, която също работи в училището, първа му се притекла на помощ - помислила, че му е прилошало. Помощник-директорът видял падналия на земята Койчо Колев и сигнализирал на директора, който пък се обадил на телефон 112. Екипът на Бърза помощ, който дошъл на място, уведомил персонала, че на дърводелеца не му е лошо, а е прострелян в главата. 

Полицията в Стара Загора издирва Стоян Стоянов за "извършено тежко криминално престъпление." Снимка: МВР пресцентър

Заради случилото се учебните часове бяха преустановени, а в идните дни с децата ще работи психолог. 

От МВР са лаконични - както за детайли около показното убийство, така и за версиите, по които работят. 

Междувременно полицията в Стара Загора обяви, че издирва 30-годишния Стоян Иванов Стоянов за "извършено тежко криминално престъпление". Мъжът е въоръжен и опасен, посочват още от МВР. Предполага се, че той може да е свързан с убийството в училището.

По информация на bTV Стоян Иванов се е самоубил в покрайнините на града. Заподозреният т открит с огнестрелна рана в главата на 2 км южно от града след сигнал за открит труп, постъпил в 16:56 часа. Пристигналите на място полицаи са разпознали обявения за издирване предполагаем убиец.