Състоянието на 15-годишната Зорница, която беше прободена 13 пъти с нож от приятеля си Радослав, е стабилизирано. Това съобщи д-р Иван Евлогиев, шеф на реанимацията в пернишката болница, където е настанено момичето.

По думите му критичният период от първите 24 часа при такива тежки наранявания е преминал и вероятността за добър изход е все по-голяма.

Д-р Евлогиев посочи, че Зорница е в съзнание и днес лекарите ще приложат по-лек режим на обдишване, за да преценят дали да я откачат от апаратната вентилация.

Любовна драма стана причина за бруталното нападение над ученичката. Зорница и Радослав са имали връзка около 4 месеца.

28-годишният мъж е от Радомир и е осъждан многократно за наркотици, грабежи и хулиганство.

В деня след нападението близките на Зорница се молят 13-те удара с нож в тялото й да не са фатални.

Семейството е настоявало тя да приключи връзката си с два пъти по-възрастния Радослав. Той обаче не искал да се отказва от деветокласничката.

„Той я биеше. Няколко пъти синини имаше. Постоянно се заканваше - и за нас, и за всички, ще я пребие, ще я убие, ще ни пали къщите, разказа бабата на момичето Зорка Иванова.

Във фаталния ден Радослав проследил момичето още от дома й в Радомир.

Приятелите на Зорница нямат обяснение за случая. Казват, че двамата се обичали, но връзката им била проблемна.

„На мен ми изглеждаше, че се страхува, обаче като я питам- не казва, не се била страхувала”, сподели братовчедката на Зорница – Михаела.

„Те по принцип постоянно се караха”, заяви и Виктор Данчев, братовчед на Радослав.

„Той е едно много добро момче, ама явно е бил пиян, затова го е направил. Алкохолът вероятно е причината”, допълни той.

Близките на Зорница не са сигнализирали в полицията за заплахите на Радослав. „Той има връзки навсякъде, а ние сме обикновени хора. Едничко ни е детенцето”, каза бабата на пострадалото момиче.

Радослав е обвинен в опит за убийство. В показанията си той е заявил, че съжалява за извършеното. Тепърва ще се установява дали престъплението е извършено под въздействието на алкохол или наркотици.

Днес Окръжният съд в Перник ще реши дали да го остави за постоянно зад решетките.