За втори път през този месец полицаи нахлуха на грешен адрес. И все около реализацията на спецакция по задържането на бандата лихвари на Ангел Попов-Главестия.

Този път екшънът се разиграл в Козлодуй в апартамента на семейство Иванови, намиращ се в жилищен комплекс №3, пише в. "Преса".

48-годишният Иво Иванов и съпругата му, които работят на високи позиции в АЕЦ "Козлодуй", в сряда сутрин закусвали преди работа, когато апартаментът им бил атакуван. Съпрузите първо забелязали силуети пред терасата им на първия етаж, а сетне двама маскирани и тежковъоръжени мъже влезли през балкона, разказват потърпевшите.

"Ти ли си Цветомир?" - само това попитали с крясък неканените гости. Преди да чуят отговора, в жилището нахлули още спецченгета, които веднага започнали обиск.

В една от стаите била тъщата на собственика на имота - възрастна жена претърпяла сърдечна операция. След обиска полицаите напуснали безмълвно. Сетне в апартамента влезли цивилни полицаи, които поискали личните карти, записали им данните и си тръгнали. Един от служителите през зъби се извинил на семейството и казвал, че е станала грешка. От свои познати, близки до полицията, Иво Иванов разбрал впоследствие, че са търсили в дома му някой си Цветомир Янков Златков-Мишката. Още по-голямо било учудването на енергетика, когато разбрал, че Мишката е с адресна регистрация в собствения му дом. "Обитавам жилището от 7 години. Никога на никого не съм давал съгласие да се регистрира на моя адрес", категоричен е Иво.

Предишният гаф на спецченгетата бе в Оряхово, когато по погрешка разбиха вратата на къща на двойка пенсионери. Тогава администрацията не си беше свършила работата и имаше къща и жилищен блок на дублиран адрес. След като разпореди проверка по случая, служебният вътрешен министър Йордан Бакалов лично се извини на възрастното семейство, а врачанската полиция екстрено ремонтира потрошения им дом.