Двама студенти са пребити, а четирима са в ареста след сбиване снощи в Студентски град в София.

Около полунощ четирима души нахлули в общежитие на Медицинския университет и пребиват тримата студенти. Нападателите са преминали без проблем през охраната на блок 40 и са се качили до четвъртия етаж, където е била стаята на пострадалите студенти.

Нападателите са арестувани от служители на Седмо РПУ. Двама от тях са с регистрации за притежание на наркотици, а един от пребитите - за хулиганство, твърдят от полицията. 

Сбиването станало заради неуредени сметки между бивши съквартиранти. Заради дълг от 200 лева бивш студент в УНСС завел биячи при съквартиранта си. Биячите, студенти от НСА, изритали вратата и нахлули в стаята. Били въоръжени с боксове и ножове и се нахвърлили да бият момчетата в стаята.

Поръчителят на побоя - Венелин, изобщо не се включил в мелето, а стоял отстрани, разпореждал се и настоявал да получи обратно парите си. Докато пребивали съквартирантите му, длъжникът Мартин успял за избяга и да извика полиция.

Пострадалите студенти са добре и са се отървали с разцепени вежди и синини по главата.

Студентски град често се асоциира с подобни случаи, някои от които завършват с фатален изход. Последният такъв бе от 1 март тази година, когато при сбиване в общежитието на УНСС почина 19-годишният Марио Данчев, след като бе намушкан с нож в гърба от свой връстник.

Случат предизвика широка обществена дискусия, както много други, за контрола в студентското градче и накара депутатите да въведат строги, дисциплиниращи мерки. Върнат бе вечерният час, но подобряването на охраната в общежитията и въвеждането на видеонаблюдение останаха като нереализирани идеи.