Софийската градска прокуратура и столичната полиция разкриха тежкото убийство на Никита - детето, което беше открито мъртво в куфар край Пасарел. Според разследващите органи отговорен за убийството е основният заподозрян - Герман Костин.

Прокуратурата днес повдигна обвинение на Герман Костин за извършено от него умишлено убийство на 5-годишния Никита, каза говорителят на ВКП Румяна Арнаудова на извънреден брифинг.

ДНК на Костин е намерена на кърпата, с която беше завито детето в куфара. Според прокуратурата така абсолютно категорично е била доказана неговата вина. Малкият Никита е бил задушен.

Другото основно доказателство са видео кадри от камери по пътя от София до Пасарел – според прокуратурата ясно личи маршрутът на Костин. Той е засечен в Пасарел чрез клетката на мобилния си телефон.

Малкият Никита е убит между 8 и 10 февруари, твърди прокуратурата. Куфарът с тялото му е престоял повече от месец край езерото в Пасарел.

5-годишният Никита Леонтиев беше открит мъртъв в куфар край езерото в Пасарел, а тялото на майка му беше намерено разчленено край Приморско. Откриването на труповете се случи в рамките на две седмици.

След като се развежда със съпруга си, рускинята се мести със сина си в Кипър. След това идва у нас по препоръка на Герман Костин, с когото се познавали отдавна.

Снимка: bTV

Руският бизнесмен беше сред основните заподозрени по двойното убийство, като самият той отричаше да има нещо общо.

Пред bTV руснакът дори се оплака от натиск: „В Института по психология вчера ми казват - признай си, признай си, признай си - през цялото време това ме притискаха. Разкажи, разкажи, разкажи. Казаха ми - давай да направим сделка. Първо си признай, а после ще говориш с адвокат”.

Костин твърдеше, че е невинен и че за последен път е видял Анна и сина ѝ с непознат мъж, вероятно арабин.