Маскирани грабят денонощен магазин, продавачката ги напада с голи ръце, а по пътя ги пресреща бивш полицай и започва престрелка. Това не е сценарий, а истинска история от миналата нощ в София.

„Не ме е страх, пак ще работя нощна смяна и пак ще е отключена вратата, да заповядат”. Това казва днес Иванка Давидова. Тя е жената, която се изправя с цедка от кафемашина срещу въоръжен с боен пистолет, маскиран мъж.

Тридесет минути след полунощ. Иванка е на работа. Следващите 10 секунди ще помни винаги.

„Мия си машината. Видях, че влезе човек и си мисля, че е клиент. Държах си цедката и чувам: „Дай оборота”. Викам: „Какъв оборот”. Мисля, че си правят майтап. И в момента се обърнах към човека, видях, че е с маска и даже го ударих”, спомня си тя.

Усетили отпора и другият маскиран мъж, който пази пред вратата, идва на помощ и двамата успяват да надвият жената. Грабват касата с 650 лева в нея и побягват.

На 50 м. от магазина маскираните се сблъскват с бившия полицай Митко. И от тук преследването започва.

„Веднага разбрах, че са извършили нещо. Тичат с маски и държат каса, метална – оттам е ясно. Инстинктивно тръгнах след тях”, обяснява Димитър Господинов.

Иванка подава сигнал в полицията веднага, щом маскираните напускат магазина, без да знае, че Димитър вече ги е забавил. Така в следващите минути в ареста попада шофьорът на дуото, а двамата са задържани призори в кв. „Толстой.”

„Да бъдеш полицай не е професия, а призвание. За да бъдеш полицай трябва да имаш сърце”, заключва Димитър.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!