Варненската районна прокуратура разпореди на полицията да започне предварителна проверка на председателя на БСП в града Борислав Гуцанов. Причината – откраднатият плакат от грамадата в памет на самозапалилия се Пламен Горанов, която варненци започнаха да издигат от вторник пред общината. Решението на прокуратурата е било взето след репортаж на bTV, както и след множество сигнали от граждани.

По случая е заведена преписка, а наблюдаващият прокурор е разпоредил на органите на реда извършването на предварителна проверка, става ясно от съобщение от пресцентъра на прокуратурата в морската столица.

Тази сутрин пред bTV Гуцанов обясни постъпката си с това, че се правят "инсинуации", защото той вече не е част от общинския съвет. Избегна обаче въпроса какво е пишело на плаката по негов адрес.

По-късно лидерът на социалистите във Варна потърси екипа на bTV, за да се извини за направеното и казаното часове по-рано. Мъжът обясни, че напрежението от събитията в града му е оказало влияние.

Борислав Гуцанов и преди е имал неприятности с МВР. През 2010 г. той бе задържан в рамките на акция „Медузите“ и обвинен във финансови злоупотреби чрез общинското предприятие "Градски транспорт". След няколко месеца той бе освободен, но следствието по случая продължава.