Полицията потвърди официално за извършения снощи въоръжен обир пред банков клон в центъра на Враца. Все още не е ясно каква е задигната сума, няма потвърждение и на версията за стрелба при нападението.

Малко след 19:00 часа охранител от фирмата за инкасо, която обслужва банков клон, е бил нападнат пред входа на банката от двама въоръжени и маскирани мъже.

Охранителят свалил от колата чувал с пари, за да го остави в банката през външния трезор, когато бил нападнат от двама маскирани. Най-вероятно бандитите изчаквали пристигането на колата, скрити в съседния жилищен вход.

Според информацията, с която разполага bTV, те са успели да вземат парите, след което избягали в неизвестна посока, но охранителят е стрелял по тях.

Има данни, че автомобилът не е спрял точно при входа, тъй като му пречело намиращото се наблизо строително скеле.

Управителката на банковия клон отказа коментар. Очаква се днес от полицията да уточнят официално колко пари са откраднати, както и дали има задържани.

Повечето живеещи на малката странична и зле осветена през нощта улица в близост до центъра на Враца не са видели, нито пък чули нещо обезпокоително след 19:00 часа. Други обаче чули форсиране на гуми, и дори изстрели.

Днес разпитите на свидетелите продължиха, а районът остана отцепен до 10:00 часа, което притесни работещите в изолирания периметър, както и клиентите на банката.

Оказва се, че банката е в ремонт от седмица. Въпреки това вечер във вътрешния трезор се прибира събраното от фирмите инкасо. Снощи обаче, малко след като слязъл от автомобила и се запътил към входната врата, за да я отключи, двама маскирани се нахвърлили върху служителя и успели да му отнемат чувала с парите, след което избягали в тъмното.

Злополучната инкасо кола и в момента е паркирана пред входа на банката, така, както е била спряна снощи. Според информацията - не по правилата, защото й пречело издигнатото в непосредствена близост строително скеле. Заради него е твърде вероятно и видеокамерите да не са заснели инцидента.

По принцип инкасото трябва да се придружава от двама охранители, но от полицията не уточняват, дали в злополучната това е било така. Разследването продължава.